Mid Nordic Cup & Fotbollsfestival ställs in 2020

Kära fotbollsvänner,

Det är med stor sorg vi kan konstatera att den pågående Corona pandemin gör att för Mid Nordic Cup & Fotbollsfestival 2020 inte kan genomföras. Tillsammans med alla berörda har vi hållit tummar och tår för att pandemin skulle gå över, och att nuvarande restriktioner skulle ändras, men nuvarande förbud och rekommendationer från regering och myndigheter kommer av allt att döma gälla en bra bit in på sommaren.

Med nära 300 anmälda lag, ca 5 000 deltagare, som planerats att förläggas på ett antal skolor och transporteras med cupens bussar till spelområdena, är det inte möjligt att vidta tillräckliga skyddsåtgärder för att hindra smittspridning.

Styrelsen för IFK Timrå har därför tillsammans med ansvariga för Mid Nordic Cup & Fotbollsfestival och i samråd med regionens smittskyddsläkare, tvingats ta beslutet att ställa in turneringen sommaren 2020.

Vi beklagar naturligtvis detta, men hoppas på förståelse och att alla spelare, ledare, domare, samarbetspartners och anhöriga återkommer inför turneringen 2021.

”För oss är det såklart en känsla av uppgivenhet och besvikelse, blandat med en stor respekt för den just nu pågående pandemin och hur den påverkar allas vår vardag. Det kommer att bli bättre igen, och vi kommer att ses igen i Timrå, bara inte under sommaren 2020. För Mid Nordic Cup och IFK Timrå, samt för vårt samhälle Timrå och alla dess näringsidkare, har det en enormt negativ inverkan. Vi inser att det blir tufft, men är också beredda att kavla upp armarna för att göra det jobb som krävs. Redan nu har arbetet med att göra MNC 2021 ännu bättre börjat! Fotbollen har en enande kraft och vi kommer komma styrkta ur det här. Sköt om er därute, fotbollen kommer att finnas kvar långt efter 2020 också!” – Linda Udd, Ordförande IFK Timrå

Alla anmälda lag kan nu välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa års Mid Nordic Cup och Fotbollsfestival och därmed redan nu säkra sin plats i turneringen 2021 eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald.

De lag som betalat in avgifter och vill få dessa återbetalda uppmanar vi att logga in på er lagsida, och under Meddelanden ange Bankens namn, bankkonto, innehavare av konto samt adress för innehavare för utbetalning. Utbetalning sker senast 31/12 2020.

Nu till lite roligare nyheter!

Lägg datumen 6 – 8 augusti 2021 på minnet, så syns vi igen nästa år! Vi siktar på att öppna anmälan till 2021-års turnering inom kort, så håll ögonen öppna.

Vi kommer dessutom försöka hålla kontakten via våra sociala medier, så följ oss gärna där.

Fortsätt att ta hand om varandra och tack för ert stöd och för er förståelse, Nu laddar vi om och hoppas få se er alla igen nästa år!

Varma fotbollshälsningar

Styrelsen i IFK Timrå och cupledningen för Mid Nordic Cup & Fotbollsfestival