Spelform ungdom


I åldersgrupp 8-9 år pojkar och flickor som spelar 5 mot 5 kommer det bli spel två dagar av cupens tre dagar, vi spelar 3x10 min . Gruppspelsmatcher utan resultatredovisning och alla lag är garanterad minst 5 matcher.


I åldersgrupp 10-11 år pojkar och flickor spelas gruppspelsmatcher utan resultatredovisning och alla lag är garanterad minst 5 matcher under cupens 3 dagar.


I åldersgrupp 12 år pojkar och flickor spelar vi både en klass utan resultat rapportering där alla är garanterad 5 matcher samt tävlingsklass där segrare utses och även här är alla garanterade minst 5 matcher. 


I åldersgrupp 13-16 pojkar och flickor delas lagen in i grupper där alla möter alla. Placeringen i gruppspelet avgör när man går in i cupspelet. I de flesta klasser går de 4 första lagen till slutspel men när det finns utrymme försöker vi i mesta möjliga mån låta även lag nr 5 gå till slutspel, dock kan det skilja mellan klasserna.  vilket innebär att alla lag garanteras minst 4 matcher.

Spelform gåfotboll

Åldersklasserna 40+ och 50+ mixed  2 dagars spel lördag och söndag. 6 mot 6 med målvakt.(max antal spelare i 1 lag 12 st)

länk för regler:  svff_gafotboll_regelverk.pdf (svenskfotboll.se)

Spelform paratrophy

Klasserna 1 och 2 mixed  2 dagars spel lördag och söndag. Spelas 7 mot 7.

Paratrophy spelas med separata regler:   Ingen offside, inga glidtacklingar, varningar dock ej ackumulerande, boll som går ut över kortlinjen (död boll) får inte målvakten kasta eller skjuta över halva planen. 


Speltider


Gruppspel F8 och 9                                 3x10 min

G ruppspel F10,F11, F12                          2x20 min

Grupp och slutspel F13 -14                      2x20 min

Gruppspel och slutspel F15-F16              2x25 min

Gruppspel P8 och P9                               3x10 min

Gruppspel P10, P11, P12                         2x20 min

Grupp och slutspel P13 -14                      2x20 min

Gruppspel och slutspel P15-P16              2x25 min


Gåfotboll                                                   2x10 min

Paratrophy                                                 2x20 min

Samma tider gäller även i slutspelet.


Domare

Samtliga matcher döms av utbildade domare.

 

Priser

I Mid Nordic Cup är det viktigt att belöna spelarna för deras prestationer och insatser. Därför tilldelas segrande lag i åldersklasserna 13-16 pojkar och flickor ett lagpris, som består av ett gratis deltagande i turneringen år 2025. Detta inkluderar även 15 övernattande deltagare för övernattande lag.

Till första och andra plats i cupspelet tilldelas varje spelare en medalj, vars valör beror på placeringen. Detta ger spelarna en möjlighet att visa upp sin prestation och få erkännande för sina framgångar.

I åldersklasserna 8-12 år pojkar och flickor får alla deltagande spelare en medalj, oavsett placering. Detta är ett sätt att belöna alla spelare för deras insatser och att fira deras deltagande i turneringen.

Lokala lag i åldersklass 8-12 år hämtar sina medaljer på Fagerviksfältet i sekretariatet. 

Medaljer och priser är ett bra sätt att visa upp sina prestationer och att få erkännande för sin förmåga. I Mid Nordic Cup har man satt upp en rad regler och belöningar för att ge spelarna möjlighet att visa upp sin talang och förmåga, och att belöna dem för deras insatser. Så om du deltar i Mid Nordic Cup, kom ihåg att du har möjlighet att tävla om medaljer och priser, och att visa upp dina talanger för världen.


Bollar


Gåfotboll strl 5

Paratrophy strl 5


P14-P16  strl 5

P10-P13  strl 4

P8-P9 strl 3


F14-F16  strl 5

F10-F13  strl 4

F8-F9  strl 3


Vid samma poäng i gruppspel går vi efter ordningen

- Poäng 

- Målskillnad

- Flest gjorda mål

- Inbördes möte

- Lottning